Home   |   Over Ons   |   Organisatie   |   Agenda   |   Repertoire  |   Foto's  |  Gastenboek  |   Afmelden  |   Contact

Ons koor

Wie zijn wij?

J.K. Les Étoiles is een jongerenkoor dat al meer dan 25 jaar actief is in de Ontmoetingskerk in Meijhorst. Het koor bestaat uit ongeveer 30 enthousiaste leden tussen de 12 en ± 25 jaar die het leuk vinden om met elkaar te zingen. Ons koor heeft een volledige bezetting: sopranen, alten, tenoren en bassen. Alle stemmen kunnen natuurlijk wel wat steun gebruiken. Daarnaast hebben we een compleet combo met een piano, drums, gitaren en dwarsfluiten. Naast het zingen is er bij ons veel ruimte voor leuke actieve activiteiten waar twee dingen centraal staan: plezier en gezelligheid.

Zingen
In principe zingen we eens in de drie weken op de zaterdagavond tijdens de mis van 18.30 tot 19.30 uur. Om in te zingen zijn we om 18.00 uur aanwezig. Naast de normale missen is er 3 keer per jaar een jongerenviering die voor en door jongeren gemaakt wordt. Verder natuurlijk ook de Kerst- en Paasmis. Daarnaast zingen we een   aantal keer per jaar in de ziekenhuizen van Nijmegen en af en toe op uitnodiging tijdens een bruiloft of een andere gelegenheid. Ook doen wij mee aan de Nederlandsekampioenschappen voor jongerenkoren (het korenfestival) in Rijsbergen. Samen met andere koren hebben we daar elk jaar weer een fantastisch weekend.

Repetitie
Wij repeteren elke vrijdag van 19.45 tot 21.30 uur in de Ontmoetingskerk in de Meijhorst. Na de repetitie kunnen we tot 22.30 uur in de kerk blijven om nog wat na te kletsen of om nog wat te zingen. Ook kunnen we terecht in de jongerenruimte in de kerk.

Gezelligheid
Zoals je al hebt kunnen lezen houden wij van lol maken en dus ook van feesten. Hiervoor hebben we een Activiteiten Commissie (het AC) in het leven geroepen. Het AC zorgt ervoor dat we elk jaar weer een spetterend kamp hebben. Naast dit kamp zijn er ook andere activiteiten zoals een videomarathon, een nacht lang dus 12 uur achter elkaar - films kijken, speur­tochten, spelavonden (de AC probeert elke maand een activiteit te organiseren) en natuurlijk de feesten waar je elkaar goed leert kennen.Om plezier te hebben is het AC niet altijd nodig. Er wordt regelmatig iets georganiseerd door een aantal leden van het koor. We gaan stappen of naar iemand thuis. Kortom, zingen is leuk, maar niet altijd het belangrijkste!!!