Home   |   Over Ons   |   Organisatie   |   Agenda   |   Repertoire  |   Foto's  |  Gastenboek  |   Afmelden  |   Contact

Organisatie

Commissies

Vele koorleden zijn naast het zingen actief bij andere zaken voor het koor. Denk bijvoorbeeld aan het organiseren van activiteiten, liederen uitzoeken, muziek maken, bestuursfuncties etc. Hiervoor zijn commissies opgesteld. Elke commissie stelt zich op deze pagina kort voor.

Bestuur
Het bestuur van Jongerenkoor Les Etoiles bestaat uit acht personen. Dit zijn de voorzitter, penningmeester en secretaris aangevuld met de voorzitters van de drie grootste commissies (RepertoireCommissie, ActiviteitenCommissie en KelderCommissie). Verder zit ook een koorouder en een algemeen lid in het bestuur. Als bestuur houden wij ons bezig met het draaiend houden van het koor. Om de zoveel tijd komt het bestuur bij elkaar om te bespreken of alles loopt binnen de commissies en hoe de zaken ervoor staan. We zorgen ervoor dat problemen binnen het koor worden opgelost, maar vooral dat het koor zo leuk en gezellig mogelijk blijft voor iedereen! Mocht je nog vragen hebben, stuur dan gerust een mail, klik hierActiviteiten Commissie
De activiteitencommissie zorgt ervoor dat er naast het zingen ook andere leuke activiteiten met het koor worden gedaan. We proberen elke maand een activiteit te organiseren. Dit zijn uiteenlopende activiteiten van een videomarathon tot een kerstgala en natuurlijk elk jaar een ontzettend leuk kamp! De activiteitencommissie bestaat uit ongeveer 6 koorleden.
Repertoire Commissie
Het RC kiest samen met de dirigent en de voorgangers de liederen uit voor de kerkdiensten die we zingen. Als er nieuwe nummers uitgezocht of aangepast zijn, dan zorgen wij ervoor dat iedereen de juiste partij krijgt. Wij zorgen ervoor dat alle klappers zijn bijgewerkt en dat nieuwe leden een eigen klapper krijgen. Verder beheren wij het repertoire van Les Etoiles en kan je bij ons terecht als je een voorstel hebt voor een lied dat je graag in het repertoire wilt hebben. Dus heb je suggesties dan kun je die altijd aan ons doorgeven!


Koorouders
De koorouders zijn enkele ouders van (ex)koorleden en enkele oud koorleden. Ze zijn er voor een luisterend oor, een praatje en ter ondersteuning waar dat nodig is. En van de koorouders zit in het bestuur. Bij toerbeurt is er bij elke repetitie tijdens de pauze een koorouder aanwezig. Uiteraard zijn ze bij activiteiten ook aanwezig ter ondersteuning. En keer per jaar organiseren de koorouders zelf een activiteit voor het koor.Combo
Het combo bestaat uit zeven leden. We hebben de dirigent, pianist, drummer, gitarist, bassist, fluitist en een violist. Deze leden zorgen samen voor een mooie begeleiding waarop het koor hun liederen ten gehore kan brengen.Koorkrant Commissie (LEKK)
LEKK staat voor Les Etoiles KoorKrant. Dit is een krant die geregeld wordt uitgebracht. Er staat van alles in, van mededelingen tot puzzels en leuke weetjes. Een gehele krant opstellen, is veel werk, dus alle hulp is welkom! Als je niet vast in onze commissie wilt zitten is dat niet erg. Je kan altijd iets voor de koorkrant opsturen! Dus heb je iets leuks te vertellen of wil je zelfs officieel lid worden van onze LEKK-commissie, stuur dan een mail!